De ce nu infloreste Leandrul?

De ce nu infloreste Leandrul?
Foarte multi clienti, atat telefonic cat si direct la pepiniera ne adreseaza aceastea intrebare, mai ales ca avem aici la noi, cateva exemplare mari, de cativa metri, pline de flori.
Nu exista un singur aspect care va poate fi impartasit pentru a va raspunde la aceastea intrebare. Trebuie sa eliminati mai multi factori posibili, rand pe rand.

LUMINA
Leandrul este mare iubitor de lumina si nu oricare. Ii place cat mai mult soare, si chiar direct. Alegeti un loc cat mai insorit si luminos pentru a va putea bucura de flori. Aveti insa grija, ca pe timpul verii, cand este foarte cald, sa aiba suficienta apa. Leandrul asezat in zone mai umbroase va inflori anemic sau deloc.

APA
Leandrului ii place apa, insa nu in exces. Folositi ghivece de calitate, cu gaurele, supra-plin sau cu drenaj la baza. Totodata folositi turba de calitate pentru plantare si transplantare, evitand pamantul din gradina care poate deveni, in timp, pietros si sa blocheze alimetarea cu apa si nutrienti.

IARNA
Leandrul nu rezista iarna afara, asa ca trebuie protejat de temperaturi mai joase de -5 grade. Totusi, acest lucru nu inseamna aducerea in apartamente, unde temperatura este de peste 20 grade iarna. Leandrul are nevoie obligatoriu de repaus vegetativ, asa ca puneti-l in spatii reci si nu uitati sa-I mai puneti apa din cand in cand.

INGRASAMANT
Dat fiind ca in Romania leandrul nu poate fi crescut in gradina, el este intotdeauna in ghivece, ceea ce inseamna un mediu artificial. Pe langa apa, leandrul are nevoie de multi nutrienti pentru a inflori si a se dezvolta. Incepand din primavara, pana toamna adaugati ingrasamant.
Ideal sa puneti in turba din ghiveci cateva pastille cu ingrasamant cu eliberare controlata si concomitant sa adaugati ingrasamant lichid prin apa. Opriti ingrasamantul odata cu venirea sezonului rece.

TAIEREA
Uneori leandrii devin prea batrani, astfel ca pur si simplu este nevoie de o regenerare completa a plantei, mai ales ca se afla in ghiveci. Taiati fara frica si dati alta dimensiune plantei. Toate ramurile prea groase pot fi indepartate fara probleme

GHIVECIUL
Dupa ani, chiar si dupa ce ati facut taierea plantei periodic, radacina se dezvolta prea mult pentru volumul ghiveciului in care se afla. Poate umple complet toate spatiile facand imposibila alimentarea cu apa si nutrienti. Scoateti radacina afara si micsoratii dimensiunea, fara frica. Totodata puteti folosi acelasi ghiveci sau pur si simplu schimbati cu un ghiveci mai mare.

BOLI si DAUNATORI
Leandrul fiind in mediu nenatural, adica este crescut in ghiveci, este mai pasibil la inbolaviri si la daunatori. Mai ales pe timpul iernii cand sta izolat in spatii inchise la rece. Cea mai mare problema sunt paduchii lanosi, care apar cel mai des. O sa-I vedeti ca o panza groasa alba. Insa exita si alte probleme, cum ar fi fainarea. Va sfatuim sa efectuati tratamente fitosanitare, preventive, astfel incat sa evitati inbolnavirea.
Folositi produse de la oricare farmacie fitosanitare din apropiere.

Concluzie,
Ei bine, leandrul nu infloreste datorita a diversi factori. Pentru aceasta este nevoie de putina atentie din partea voastra. Eliminati problemele una cate una si va asigur ca va veti bucura de flori spectaculoase.

Numai bine

 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!