Cand se scot bulbii de gladiole

Cand se scot bulbii de gladiole
Nu va grabiti sa scoateti bulbii de gladiole prea devreme. Multe persoane fac aceasta greseala si din pacate pierd sau obtin bulbi de slaba calitate.
Scoaterea bulbilor de gladiole se face toamna, tarziu, dupa ce foliajul este uscat complet, inainte de venirea frigului sau inghetului.

Pregatirea bulbilor de gladiole pentru anul viitor, incepe chiar din momentul cand gladiolele au inflorit. Astfel, daca doriti sa recoltati gladiolele si sa le duceti in casa, in glastra sau sa le faceti cadou, taiati florile, dar fara sa taiati si frunzele.
Prin frunze, bulbii de gladiole sunt alimentati in continuare cu minerale si inmagazineaza energie pentru anul viitor. Daca pamantul este slab, este momentul in care puteti adauga ingrasamant, pentru a ajuta bulbul sa primeasca mai multi nutrienti. Daca nu taiati florile, dupa ce acestea se usuca, puteti sa le indepartati, lasand foliajul(frunzele) neatins.

Odata cu venirea toamnei, frunzele vor incepe sa se usuce. Lasati sa treaca pana la 6 saptamani dupa uscarea completa si puteti incepe operatie de scoatere a bulbilor de gladiole.

Dezgropati bulbii, cu blandete, fara sa ii loviti, fara sa taiati, inca, foliajul uscat. Scuturati pamantul de pe ei si lasati astfel bulbii, impreuna cu frunzele uscate, la uscat, intr-un loc ferit de soare direct si umiditate, dar la caldura de peste 20 grade. Taiati foliajul uscat, doar dupa ce sunt uscati complet.

Depozitati apoi bulbii de gladiole intr-un loc racoros, uscat si fara lumina. Daca nu detineti un astfel de loc, puteti pune bulbii in ladite, in pamant, depozitati la frig.

Pe scurt?
Cand se scot bulbii de gladiole? Toamna tarziu.


Echipa Sera de Flori Camelia's - Pepiniera Sibiu
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!