Cand se planteaza bulbii de gladiole?

Cand se planteaza bulbii de gladiole?
Bulbii de gladiole au nevoie de aproximativ 80-100 de zile pentru a inflori. Eu nu au nevoie de perioada minima de frig, asa cum sunt alti bulbi de flori (zambila, lalelele, etc), astfel ca plantarea trebuie sa se faca dupa ce vremea permite acest lucru. Totusi, cel mai important aspect, inainte de plantarea bulbilor, este pastrarea peste iarna.
Asigurati-va ca ati depozitat bulbii la un loc intunecat, rece si uscat, sub 10 grade, dar peste temperatura de inghet, in cutii de carton sau pungi de hartie, ideal. Daca nu detineti un astfel de loc, puteti folosi pivnite, chiar daca umede, intunecate, plantand bulbii in ladite cu pamant. Frigul si intunericul, fara umiditate in sol, vor face bulbii sa “doarma” pana la primavara.


Cand se planteaza bulbii de gladiole in gradina
In gradina, puteti face plantarea pe la mijlocul primaverii, cand pericolul de inghet a trecut. Vedeti ca in ultima vreme, inceputul lunii Aprilie a cam adus zapezi si geruri, astfel ca aveti grija sa urmariti meteo pe 2-3 saptamani inainte.
Practic plantarea in luna Aprilie va face bulbii de gladiole sa infloreasca in luna August. Plantati in cascada, la intervale de 2-3 saptamani, astfel incat sa prelungiti perioada de inflorire. Astfel veti avea flori mai mult timp, in timpul verii.
Tineti cont ca intervalul de crestere este minim 80 zile pana la inflorire. Astfel ca nu prea are sens sa mai plantati mai tarziu de Iunie, Iulie, dat fiind ca nu mai au timp sa creasca si infloreasca.


Cand se planteaza bulbii de gladiole in ghiveci
In ghiveci, daca sunt tinute in casa, bulbii pot fi plantati oricand.  In ghiveci tineti cont ca gladiolele au nevoie de spatiu mare, dat fiind marimea florii. Alegeti un ghiveci suficient de adanc, pentru a planta bulbul la cel putin 6-10cmcm adancime, pentru a avea spatiu suficient sa sutina floarea inalta. Asigurati o distanta de minim 5-10cm intre bulbi, fara sa se atinga. Ghivecele trebuie sa aiba obligatoriu gaurele si ideal ar fi sa puneti la fundul lor niste pietris pentru a asigura un drenaj mai bun.


Udati ghiveciul saptamanal, printr-o udare serioasa. Este mai bine astfel, decat udari mai dese si mai slabe. Folositi ingrasaminti, cu fosfor si potasiu, regulat pentru a facilita cresterea si inflorirea.
Puteti scoate ghivecele cu bulbii de gladiole, afara, cand vremea permite si riscul de inghet a trecut

Cu drag,
Echipa Sera de Flori Camelia’s, Pepiniera Sibiu

 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!