Begonia Curgatoare - Ingrijire, plantare, pret

Begonia Curgatoare - Ingrijire, plantare, pret
Despre ingrijire begonie curgatoare, Iarna, plantare, inmultire, boli si alte sfaturi pentru a va bucura de begonia voastra multi ani de acum in colo.

Begonia curgatoare este o planta perena, multe persoane gresind in toamna, cand arunca ghivecele uscate. Begonia curgatoare se inmulteste prin tuberculi (bulbi). Bulbii de begonie curgatoare au nevoie ca planta sa moara in fiecare an, sa aiba o perioada de adormire ca apoi sa produca o alta noua planta si sa refaca ciclul de crestere.
Asa ca, vom incepe sfaturile noastre, pornind din iarna
Begonia Curgatoare - Iarna

Ingrijirea begoniei curgatoare iarna
Exista 2 metode pentru a face begonia sa treaca iarna, functie de spatiul si conditiile pe care le detinti:

1 - Pastrarea ghivecelor cu begonii curgatoare la interior, la intuneric si rece
Ei bine, odata ce vine sezonul rece, begoniile va vor arata singure cand a venit momentul sa le protejati prin aceasta metoda.
Tijele florale ale begoniilor devin mai apoase si incep sa piarda frunzele. Testati rezistenta tulpinilor de la nivelul solului. Acestea trebuie sa se rupa usor, printr-o mica pocnitura. Daca acest lucru nu se realizeaza, mai asteptati cateva zile pana cand acestea se rup usor.
Curatati solul de toate tulpinile si eventual efectuati un ultim tratament impotriva ciupercilor si daunatorilor.
Introduceti ghivecele curatate intr-o pivnita sau depozit intunecat. Atentie la temperatura. Aceasta nu trebuie sa fie mai mare de 8-10 grade celsius, dar nici sa nu scada sub temperatura de inghet.
Pe timpul iernii nu uitati sa mai udati ghivecele cu foarte putina apa, astfel incat sa mentineti solul relativ umed, dar nu foarte mult, pentru a nu putrezi tuberculii.

2 Scoaterea tuberculilor de begonii curgatoare din pamantPastrarea tuberculilor de begonie curgatoare
In regiunile cu ierni reci, este necesar sa scoateti tuberculii begoniei curgatoare din ghiveci si sa ii pastrati in interior peste iarna, mai ales daca nu detineti un loc unde sa le pastrati la caldura sau in pivnite.
Pentru scoaterea tuberculilor, urmati acesti pasi simpli:
Curatati tulpinile, conform indicatiilor de la metoda anterioara. Retineti ca tijele trebuie sa se desprinda usor, fara sa fortati In caz contrar, mai asteptati pana acest lucru se poate realiza.
Udati bine ghiveciul cu begonia curgatoare inainte de a o scoate, astfel incat prin rupere sa nu produceti leziuni tuberculului.
Scoateti pamantul din ghiveci si indepartati cu grija solul din jurul tuberculilor.
Clatiti tuberculii cu apa calda pentru a indeparta cat mai mult sol care ar putea ramane, lipit de tuberculi.
Puneti tuberculii (bulbii de begonie) intr-un recipient cu nisip umed sau turba, sau pastratii in cutii de carton, bine aerisiti si la loc uscat, ideal in rumegus sau foi de ziar.
Asezati cutiile intr-un loc racoros, dar ferit de inghet, unde temperatura sa nu depaseasca 10 grade.

Pastrarea bulbilor de begonie curgatoare
Plantarea bulbilor de begonie curgatoare
Pastrati tuberculii de begoniei intr-un loc racoros, dar ferit de inghet. Temperatura ideala este de aproximativ 10 grade Celsius.
Udati bulbii de begonie din cand in cand, astfel incat solul sa ramana umed, dar nu ud, in cazul in care ati pus tuberculii in cutii cu nisip.
Odata ce temperaturile incep sa se incalzeasca in primavara, puteti replanta bulbii begoniei curgatoare in ghivece. Va recomandam sa folositi o turba bruna, de calitate. Evitati sa folositi turba neagra sau pamant de gradina.

Ingrijirea begoniei curgatoare dupa replantare
Dupa replantare, aveti grija de floare ca si cum ar fi o noua planta.
Udati planta in mod regulat, astfel incat solul sa fie umed, dar nu ud. ATENTIE: apa in exces este singurul element care o poate omora foarte repede.
Fertilizati begonia curgatoare o data pe luna, cu un ingrasamant echilibrat.
Asezati ghiveciul cu planta intr-un loc luminos, dar ferit de lumina directa a soarelui.


Bulbi de begonie curgatoare de vanzare – pretBulbi Begonie Curgatoare - pret
Pepiniera noastra intalneste extrem de multe discutii, comentarii si intrebari legate de preturile bulbilor de begonie curgatoare, dar mai ales legat de diferentele uriase intre diverse surse.
Ei bine cand doriti sa cumparati bulbi de begonie curgatoare, trebuie sa fiti atenti la marimea bulbilor cumparati. Iarna, cand soateti bulbii din pamant, o sa remarcati ca un bulb peste care a trecut mai multi ani, este mai mare, sau chiar s-a divizat. Astfel ca si floarea rezultata in anul urmator va fi mai mare si bogata. Este normal ca un bulb mai mare, pentru care s-a alocat timp si resurse de ingrijire pe mai multi ani, sa fi emai scump decat unul care are abia un an, fiind si mult mai mic.

Concluziile noastre
Cu o ingrijire corespunzatoare, begonia curgatoare va va incanta cu florile sale frumoase si colorate timp de multi ani, indiferent daca locuiesti la casa, sau bloc, daca ai spatiu de depozitare in casa, sa pivnita sau doar un simplu raft in camara.

 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!