Plantarea Bulbilor de Begonie Curgatoare

Plantarea Bulbilor de Begonie Curgatoare
Bine ati revenit dragilor. Astazi ne-am gandit sa aprofundam articolele noastre anterioare legate de modul de ingrijire a begoniei curgatoare, cu un nou articol.
Cum se planteaza bulbii de begonia curgatoare? Nimic mai simplu!

ATENTIE
In primul rand aveti grija la modul in care alegeti bulbii de begonia si mai ales de la cine faceti achizitia.

Bulbii de begonie curgatoare trebuie sa fie fermi la pipaire, sa nu fie moi si sa nu aiba urme de mucegai.
Apoi, aveti grija de unde ii cumparati. Este important ca producatorul, sau vanzatorul sa fi asigurat temperatura optima pe perioada de „adormire” a bulbilor de begonie. Bulbii de begonie au nevoie de o perioada obligatorie de repaos, la rece.
Temperatura optima de pastrare este in jurul valorii de 10 grade celsius si nu mai mult. Din pacate, veti gasi pe piata foarte multi bulbi care au fost pastrati la temperatura ambientala a magazinelor, adica peste 20 grade celsius. Acest lucru va face ca begonia voastra, odata plantata, sa infloreasca anemic sau chiar deloc.


De ce aveti nevoie sa plantati bulbii de begonie curgatoare?
In primul rand de un ghiveci. Va recomandam cu tarie sa plantati doar in ghivece care au gauri pentru scurgerea a apei in exces. Va reamintim ca singurul element care poate distruge o begonie curgatoare, repede, este apa in exces. Begoniei ii place umiditatea, dar sub nici o forma sa nu fie prea mare.

Pentru acest lucru puteti alege 2 tipuri de ghivece.
  1. Ghiveci care are supraplin de apa. Practic o mica adancitura in fundul acestuia, care sa retina o anumita cantitate de apa, dar sa permita evacuarea apei in exces. Pe piata o sa gasiti diverse forme de ghivece si diverse forme de rezervor cu supraplin
  2. Ghiveci cu gaurele chiar la baza, care lasa apa sa se scurga direct. Sunt foarte bune pentru cresterea begoniilor, insa au dezavantajul ca pot face multa mizerie. Pentru a rezolva aceasta problema, plasati intotdeauna o farfurioara sub ghiveci. In plus udarea, in acest caz se va face prin farfurioara, astfel incat planta isi va trage singura apa necesara. Aruncati intotdeauna apa care balteste, dupa cateva ore de la udare.
In al doilea rand veti avea nevoie de turba de calitate si ingrasamant cu eliberare controlata.
Evitati sa folositi turba neagra sau pamant din gradina. Begonia este sensibila la apa in exces, astfel ca acest tip de sol poate putrezi radacina sau bulbul.
Folositi doar turba de calitate, bruna, care este de fapt un rest vegetal. Este putin mai scumpa, dar credeti-ma ca va va ajuta foarte mult.


Cum  si cand se planteaza begonia curgatoare?
Ei bine, puteti sa plantati begonia cam cu o luna inainte sa vina caldura afara. Retineti ca begonia are nevoie de o temperatura peste 10-15 grade in medie pentru rezista afara. Asa ca ideal ar fi sa scoateti ghivecele de begonie afara cam prin Aprilie, bineinteles functie de cum evolueaza vremea.
Deci, puteti incepe plantarea, undeva in Februarie – Martie, dar sa tineti ghivecele in interior, la lumina si caldura.
La plantare va sfatuim sa adaugati intotdeauna un ingrasamant cu eliberare controlata, pentru 5-6 luni minim, astfel incat sa va ajute la dezvoltarea ulterioara.
Udati bine solul la plantare, aduceti florile la interior si caldura si nu uitati ca udarile urmatoare sa se faca doar cand solul este aproape uscat la suprafata, pentru a evita mucegairea radacinilor.
Multumim ca ne-ati urmarit si de aceasta data si va invitam sa va abonati la canalul nostru, pentru mai multe videoclipuri viitoare.

Numai bine dragilor

Pepiniera Sibiu - Camelia


 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!