Cum alegem Bulbii de begonie curgatoare?

Cum alegem Bulbii de begonie curgatoare?
Pepiniera noastra intalneste extrem de multe discutii, comentarii si intrebari legate de preturile bulbilor de begonie curgatoare, dar mai ales legat de diferentele uriase de pret intre diverse magazine.

Ei bine cand doriti sa cumparati bulbi de begonie curgatoare, trebuie sa fiti atenti la marimea si calitatea bulbilor cumparati.
Iarna, cand soateti bulbii din pamant, o sa remarcati ca un bulb peste care a trecut mai multi ani, este mai mare, sau chiar s-a divizat. Astfel ca si floarea rezultata in anul urmator va fi mai mare si bogata. Este normal ca un bulb mai mare, pentru care s-a alocat timp si resurse de ingrijire pe mai multi ani, sa fi mai scump decat unul care are abia un an, fiind si mult mai mic.
Bulbii de begonie curgatoare trebuie sa fie fermi la pipaire, sa nu fie moi si sa nu aiba urme de mucegai.

Apoi, aveti grija de unde ii cumparati. Este important ca producatorul, sau vanzatorul sa fi asigurat temperatura optima pe perioada de „adormire” a bulbilor de begonie. Bulbii de begonie au nevoie de o perioada obligatorie de repaos, la rece.
Temperatura optima de pastrare este in jurul valorii de 10 grade celsius si nu mai mult. Din pacate, veti gasi pe piata foarte multi bulbi care au fost pastrati la temperatura ambientala a magazinelor, adica peste 20 grade celsius. Acest lucru va face ca begonia voastra, odata plantata, sa infloreasca anemic sau chiar deloc.

Multumim ca ne-ati urmarit si de aceasta data si va invitam sa urmariti si alte videoclipuri legate de modul de ingrijire a begoniei curgatoare.

Cu drag si numai bine tuturor

Pepiniera Sibiu - Camelia

 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!