Branduse de Toamna

Branduse de Toamna
Colchicum Autumnale? care este Toxica! dar semintele au efecte terapeutice, sau Crocus Sativus, din care se extrage Sofranul? Sau Crocus Speciosus si Pulchellus, flori decorative? Care este tipul de brandusa de toamna pe care il cauti?

Branduse de Toamna - Colchicum Autumnale
Ca si denumire populara, pentru Brandusa de Toamna, cea mai cunoscuta specie este Colchicum Autumnale. Se gaseste toamna cam pe toate dealurile si padurile din Romania. Seamana cu “brandusa”, dar nu face parte din familia Crocus, brandusa decorativa.
ATENTIE: aceasta planta este Toxica prin ingerare (inghitire). Poate omora foarte usor un copil, un caine,  o pisica si chiar si un adult sau un cal. Purtati manusi cand o atingeti si sub nici o forma nu lasati copiii mici sa le atinga.
Desi din seminte se prepara o tinctura cu proprietati si beneficii foarte bune pentru sanatate, va recomandam sa nu o faceti singuri si sa nu cultivati acest tip de brandusa de toamna acasa. Va sfatuim sa apelati la specialisti si la farmacii in acest sens.
Colchicum Autumnale, infloreste imediat cand toamna isi face aparitia si poate fi crescuta sau gasita in zona cu mult soare si partial umbra. Florile sunt mari, frumoase atingand pana la 15cm inaltime. Se inmultesc foarte usor si le merge excelent in sol cu umiditate permanenta dar bine drenat.

Branduse de Toamna – Sofran – Crocus SativusBranduse de Toamna - Crocus Sativus
Am scris un articol intreg despre cum se cultiva sofranul in Romania. De fapt, sofranul este stamina recoltata din Crocus Sativus, din familia crocus. Crocus poate fi de primavara sau toamna. Sofranul este o brandusa de toamna, inflorind toamna tarziu.
Din aceasta cauza, Sofranul nu poate fi cultivat in Romania decat in zone unde frigul vine foarte tarziu, fiind o toamna lunga, dar si asa este cu risc in Romania. Crocus Sativus, poate fi crescut cu succes in Romania in ghivece, pe care le puteti proteja cu usurinta de inghet, astfel incat sa va bucurati de frumusetea florii dar si de o recolta proprie de sofran.

Branduse de Toamna – Crocus PulchellusBranduse de Toamna - Crocus Pulchellus
Acest tip de crocus infloreste toamna, dar nu iubeste caldura excesiva. Puteti gasi bulbi de acest fel cu usurinta, la costurile unei branduse normale, doar ca aveti grija unde il plantati.
Imediat cand vine primavara, el inverzeste si incepe sa creasca si infloreste odata cu venirea toamnei. Puteti gasi diverse nuante din acest tip de brandusa de toamna. Creste cam 15 cm inaltime, insa este relativ saracacios in frunze si diametru. Creste cam in orice fel de sol si are nevoie de foarte mult soare.

Branduse de Toamna – Crocus SpeciosusBranduse de Toamna - Crocus Speciosus
Este un tip de brandusa mai mica de inaltime, pana la 10-12cm. Infloreste odata cu venirea toamnei, nu-i place caldura excesiva, dar are nevoie de mult soare. Poate fi plantat in orice sol si se inmulteste cu usurinta. Plantati bulbii dupa mijlocul verii si aveti grija sa nu ii confundati cu iarba, pana cresc.
Puteti gasi nuante de mov, liliac, albe si albastrui.

Branduse de Toamna – Pret
Pretul unui bulbi de brandusa de toamna poate varia foarte mult. Ca regula de baza, ei sunt vanduti pe dimensiuni. Un bulb mai mare, produce o floare mai mare si mai bogata. Dar ca un bulb sa se dezvolte in marime, are nevoie de cativa ani, astfel ca este normal sa coste mai mult. Cand achizitionati, asigurati-va ca vanzatorul specifica in mod clar dimensiunea bulbului.
Verificati preturile la bulbi de branduse pe site-ul nostru.

Cu prietenie,
Sera de Flori Camelia’s – Pepiniera Sibiu
Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!