Sofran? sau Brandusa!

Sofran? sau Brandusa!
Multe persoane sunt foarte confuze atunci cand vorbim de Sofran si mai ales cand doresc sa achizitioneze bulbi de sofran. Confuzia legata de specia corecta este normala si iata aici cum diferentiati.
Brandusa, stiintific este din familia Crocus, din care gasim diverse tipuri, mai cunoscute fiind: Crocus Chrysanthus si Vernus (crocusul olandez), acestea cu inflorirea primavara. Totodata exista branduse cu inflorire toamna, cum ar fi Crocus Pulchellus.
Ei bine, sofranul se extrage din Crocus Sativus si de aici intreaga confuzie. Crocus Sativus, infloreste toamna si arata aproape identic cu Crocus Vernus, dar cu inflorire primavara. Doar ca sofranul este de fapt un extras din staminele de la Crocus Sativus si nu are legatura cu staminele de la alte specii de branduse.
Asa ca aveti grija cand achizitionati bulbi de crocus sativus sa nu fiti pacaliti, chiar daca florile pot fi identice. Nu veti putea extrage sofran de la brandusa clasica.
Brandusa de Primavara, cea clasica, infloreste doar primavara si este perfect aclimatizata la clima din Romania.
Brandusa de Toamna (Sofranul) adica Crocus Sativus, infloreste doar toamna si nu produce flori daca are parte de toamna friguroasa. Asa ca evitati zonele din Romania unde iarna vine mai repede si in Noiembrie gasiti temperaturi cu minus. Il puteti, insa, planta cu succes in ghivece, care sa fie protejate cand vine frigul, astfel incat floarea sa nu sufere.

Concluzia?
Sofranul sau Brandusa sunt complet diferite, desi inrudite genetic si asemanatoare ca aspect.

Cu drag,

Sera de Flori Camelia’s – Pepiniera Sibiu
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!