Branduse de Primavara - Plantare, Ingrijire, Pret

Branduse de Primavara - Plantare, Ingrijire, Pret
Brandusele de primavara sunt printre primele flori care apar la inceputul primaverii, imediat cand caldura isi face aparitia. Astfel, nu in putine cazuri, se pot observa, chiar si sub zapada, micile flori albastrui ce ne incanta mereu ochii. Brandusa de primavara este inrudita cu ghiocelul si isi face aparitie aproape concomitent cu acesta. Desi este o planta salbatica, dat fiind ca este larg raspandita in Europa si in Romania, este foarte usor de crescut in propria gradina sau in ghivece. O alta denumire este de Crocus, mai ales printre specialisti, pentru branduse de primavara.
Hibrizii noi creeati, au o gramada de nuante, totusi, cele mai cunoscute culori sunt alb, albastru sau galben. Brandusele de primavara sunt intotdeauna o mare bucurie pentru orice iubitor de flori si de frumos in general.

Branduse flori de primavara sau toamna?

Ei bine, exista o confuzie mare, facuta de majoritatea clientilor nostri. Exista Branduse de Primavara si Branduse cu inflorire toamna.
Pentru brandusele de primavara puteti achizitiona bulbi toamna, iar pentru brandusele de toamna, achizitionati bulbi primavara. Stiti cum este vorba aia: iarna car si vara sanie... ;)
Din pacate, confuzia este si mai mare din cauza supermarketurilor si a unor vanzatori care nu se ocupa cu productia de flori. Astfel, stocurile nevandute in sezonul corect, pot fi vandute in sezonul urmator ca si branduse din alt sezon, chiar daca inscriptionate corect. Astfel, de multe ori, bulbii de branduse nu infloresc sau infloresc anemic. Deci, mare grija atunci cand decideti sa cumparati un anumit tip de branduse.

Branduse de primavara - Plantare

Bulbii de Branduse de primavara se pot planta toamna. Achizitia se poate face cam oricand, insa mai usor ii veti gasi in lunile Octombrie si Noiembrie. Totusi, chiar daca ii aveti, nu-i plantati in pamant pana cand temperatura exterioara a scazut iar solul este sub 15 grade Celsius. Neaparat sa ii plantati inainte de venirea primului inghet cu cateva saptamani. Astfel ca ideal este luna Octombrie si maxim jumatatea lunii Noiembrie.
Trebuie sa tineti cont ca bulbii de brandusa de primavara au nevoie de una din cele mai lungi perioade de "iernat". Au nevoie sa fie ingropati si sa fie frig, pentru cel putin 12-14 saptamani. Adica mai bine de 3 luni. In acest caz, daca doriti sa infloreasca devreme, trebuie sa tineti cont de aceasta perioada obligatorie si sa-i ingropati in pamant mai repede, insa nu cand este inca foarte cald.

Brandusa de primavara este o floare ce creste si are aspect minunat in palcuri, astfel ca ideal ar fi sa plantati bulbii cat mai aproape unii de altii, insa la minim 5-6 cm distanta unul de altul.
Alegeti un loc insorit sau partial insorit, ideal sub copaci, si care sa dreneze bine apa. Apele pluviale nu trebuie sa stationeze pe locul unde veti ingropa bulbii de branduse de primavara. Daca este nevoie, trasati santuri in jurul zonei, astfel incat sa facilitati scurgerea apei.
Pentru sol nu trebuie sa va fie teama. Brandusa de primavara creste cam in orice sol posibil. Ideal ar fi sa aiba un Ph intre 6 si 7, insa nu neaparat. Problema este sa nu stationeze apa sau sa retina apa prea mult.
Adancimea de plantare a bulbilor de branduse este cam de 5-6 cm. Aproximativ de 3 ori marimea bulbului in sine. Ar fi bine sa afanati pamantul in care ii plantati. puteti face acest lucru cu o casma si o grebla, sapand si maruntind bine bolovanii.
Dupa plantare, acoperiti pe timpul iernii, pe cat posibil, cu paie sau folie mulci, astfel incat sa protejati bulbii de inghet.

Branduse de primavara - Ingrijire

Legat ingrijire nu prea avem nici un sfat sa va dam. Brandusele de primavara sunt flori foarte rezistente, atat timp cat bulbii sunt de calitate. Cu siguranta nu veti avea probleme daca ati facut selectia corespunzator.
Daca veti culege florile pentru a le folosi in aranjamente si doriti sa aveti flori si la anul, va sfatuim sa taiati florile, fara sa le smulgeti din pamant. Astfel, bulbul original va avea timpul necesar sa se inmulteasca si sa se regenereze.
Puteti adauga in jurul palcului de branduse un ingrasamant cu parti egale de Azot, Fosfor si Potasiu, din cel granulat cu eliberare prelungita, pentru a facilita inmultirea si regenerarea pentru anul viitor.
Insa nu va faceti prea multe griji, pentru ca brandusa de primavara poate deveni chiar sacaitoare, prin viteza de inmultire si rezistenta.
Udati stratul de branduse de primavara, doar in cazuri de seceta extrema. Destul de rar la noi in Romania acest lucru, insa aveti grija.

Brandusele de Primavara in ghiveci

Probabil veti primi sau achizitiona, primavara, branduse in ghiveci. Pentru a va bucura de floare cat mai mult, este nevoie sa reduceti temperatura la care tineti ghiveciul. Cel mai probabil il tineti pe birou, la serviciu sau acasa, pe masa. Ei bine, ca regula generala, plasati ghiveciul intr-un loc in care sa nu ajunga razele soarelui la el, apoi, cel mai important, alegeti locul cel mai racoros posibil, departe de surse de caldura. Daca nu faceti acest lucru, floarea de branduse de primavara, nu va rezista mai mult de 2-3 zile. Daca respectati indicatiile, ar trebui sa aveti explozie de flori cel putin 7-10 zile dintr-un ghiveci. Reduceti udatul la maxim posibil. Seara, daca aveti posibilitatea, mutati ghiveciul intr-o camara racoroasa, chiar rece, cat mai rece, pana la limita de inghet. Astfel o sa prelungiti viata florilor la maxim. Dupa inflorire, nu aruncati florile. Plantati brandusele in gradina, cu frunze si va veti bucura si anul urmator de ele...

Branduse de primavara - Inmultire

Bulbii de branduse se inmultesc si se separa singuri. Lasati sa se usuce frunzulitele natural si acestia isi urmeaza cursul firesc. Odata la 2-3 ani, dezgropati parte din palcul de branduse, astfel incat sa faceti mai mult loc. Daca nu faceti acest lucru, palcul se va extinde in lateral, insa va muri in zona initiala.
Dezgropati bulbii cu atentie, lasatii la uscat si la temperatura de sub 20 grade, fara soare si repetati procedeul de ingropare, descris mai sus, la momentul ales din toamna.

Branduse de primavara - Boli si Daunatori

Aveti grija la soareci si veverite. Le plac bulbii de branduse de primavara. In rest, daca ati fost atenti la cumparare, sau ati eliminat pe cei care erau loviti, cu aspect bolnav, moi la atingere, nu veti avea probleme.
Puteti, preventiv, inainte de a trece la ingroparea bulbilor, sa ii stropiti cu o substanta fungicida (din farmaciile fitosanitare), astfel incat sa evitati orice posibila neplacere.
In concluzie, brandusele de primavara, va vor aduce doar bucurie in gradina voastra. Doar trebuie sa respectati aceste minime reguli, atat de putine.

Branduse de Primavara - Pret

Societatea noastra vinde branduse de primavara, in perioada 20.02 - 15.03, in fiecare an, la ghiveci colorat, 5 bulbi, multicolore, sau ghivece cu branduse galbene, mov sau albe. Puteti intra pe sectiune cu magazin pentru a vedea returile practicate. Bulbii de branduse de primavara ii comercializam strict in perioada 01 Octombrie-10 Noiembrie. Consultati sectiunea cu bulbi de flori si veti gasi preturile lor.

Cum arata brandusele de primavara?

Ei bine, in articol v-am inserat principalele fotografii ale acestor flori de primavara minunate. Speram ca v-au placut.

Cu drag,
Echipa Sera de Flori Camelia's Sibiu
Garden Center Sibiu - Poplaca
Pepiniera Sibiu - Camelia's
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!