Cand infloreste Magnolia?

Cand infloreste Magnolia?
Ei bine, o intrebare foarte des intalnite, care are un raspuns teoretic simplu. Totusi exista cateva specii de Magnolii care au inflorirea putin diferita.
Vom raspunde la aceasta intrebare, mai jos, functie de cele mai importante specii intalnite in Romania, insa, inainte de acest aspect dorim sa insistam pe faptul ca nu toate speciile de Magnolii intalnite pe piata de vanzare din Romania sunt pretabile pentru a fi crescute in Romania.
Astfel, climatul din Romania este unul rece, in timpul iernii si cald in timpul verii. Problema cea mai mare apare la faptul ca Magnolia este o specie tropicala si doar cateva specii sunt adaptate la un climat in care temperaturile coboara frecvent sub -15 sau -20 grade celsius.
Magnolia Grandiflora, este exemplul cel mai elocvent in acest sens, foarte cautat in ultima perioada, mai ales ca ultimile ierni au fost neobisnuit de calde. Aceasta specie de magnolie, noi nu o recomandam decat sa fie plantata in Zona Bucuresti, in oras si in Zona Banatului, Timisoara, Arad, unde temperaturile iarna sunt mult mai mari. Chiar si in aceste zone, plantarea poate fi cu mare risc. Totusi, sansele pot fi marite, daca se face plantarea in oras, langa case, unde caldura poate radia din ziduri si pivnite, spre radacini.
Cand va hotarati sa plantati o Magnolie, va rugam sa verificati caracteristicile genetice ale acesteia si totodata cititi articolele noastre despre ingrijre, cand si cum se planteaza.

Cand infloreste Magnolia?Cand infloreste Magnolia
Revenind la intrebarea noastra, raspunsul este simplu: primavara si uneori, foarte rar, cand vorbim de veri lungi si toamna blanda, poate reinflori, exceptional, si toamna. Exceptia este Magnolia Grandiflora, care infloreste vara si toamna. Fiecare tip de Magnolia are totusi caracteristicile sale. Iata-le mai jos:
Cand infloreste Magnolia Soulangeana?
Acest tip de magnolie infloreste primavara, imediat dupa ce caldura isi face aparitia, inainte ca natura sa intre in vegetatie complet. Totusi Magnolia Soulangeana Liliput, de talie mai mica, poate intarzia putin, functie de cat de mult tine iarna. Astfel, acest tip, poate inflori la 1 luna intarziere, fata de celelalte tipuri de soulangeana. In general, acest tip de Magnolie poate inflori incepand chiar si cu luna Martie, daca avem o iarna usoara.
Cand infloreste Magnolia Stellata?
Sunt multe subspecii de magnolii de acest tip, iar inflorirea este tot primavara. Diferentele sunt relativ mici, putand uneori, functie de temperatura exterioara, sa intarzie 1 luna, fata de soulangeana. Oricum, vorbim de primavara, ori primavara devreme (Martie Aprilie), ori mijlocul primaverii (Aprilie-Mai).
Cand infloreste Magnolia Grandiflora?
Inca odata, reamintim ca aceasta specie de Magnolie, nu se preteaza oriunde in Romania. Ea este o specie care pastreaza foliajul iarna, adica este vesnic verde, insa are nevoie de mult, mult mai multa caldura iarna. Asa ca daca nu stati in zona cu ierni foarte blande si chiar si asa, sa o plantati in zone foarte protejate de inghet, evitati cresterea. Solutia ar fi plantarea in ghiveci si punerea la adapost iarna.
Oricum, inflorireaa la magnolia grandiflora este, imediat dupa trecerea primaverii, functie de cat de frig este, pana la inceputul toamnei.
Cand infloreste Magnolia Liliiflora?
Ei bine aceasta magnolie infloreste putin mai tarziu, spre sfarsitul Primaverii, functie de cat de intarziata este aceasta. Oricum, asteptati-va sa infloreasca undeva in Aprilie-Mai.
Cand infloreste Magnolia Denudata?
Acest tip de magnolie, foarte rezistent la ger, infloreste cel mai devreme. Primavara foarte devreme. Daca iarna nu este una rece, magnolia denudata poate inflori chiar la inceputul lunii Martie, dar oricum, in Aprilie sa va asteptati la flori superbe, fie ele roz, albe sau galbene.

Ca si concluzie? Toate magnoliile infloresc primavara, mai devreme sau putin mai tarziu. Exceptie Magnolia Grandiflora. Diferente mari pot aparea functie de zona unde stati si ce fel de iarna aveti. Astfel pot aparea diferente de 1-2 luni, intre Banat (Arad, Oradea, Timisoara) si zone din Moldova, unde iernile sunt putin mai prelungite, cat si fata de Transilvania si Bucuresti.

Cam atat dragilor si spor la gradinarit.
Echipa Pepiniera Sibiu Camelia
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!