Cand se planteaza Crizantemele?

Cand se planteaza Crizantemele?
O intrebare des intalnita printre clientii nostrii, cu un raspuns extrem de simplu. Crizantemele se planteaza oricand, incepand cu primavara, dupa ce pericolul inghetului a trecut si temperatura medie, noaptea, este de cel putin 10-12 grade si pana toamna tarziu, cand mai sunt cateva saptamani pana cand pamantul ingheata la suprafata ( in general asta se intampla cam la sfarsitul Noiembrie, inceput Decembrie).
Totusi exista cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont:

Cand se planteaza crizantemele vara-toamna
Din punctul nostru de vedere, cea mai buna perioada de plantare este perioadata aceasta. In primul rand puteti achizitiona plante adulte, sanatoase, suficient dezvoltate si care le puteti vedea si forma florii sau culoarea. In aceasta perioada crizantemele sunt ciupite final, cu forma definitivata de catre producator si nu sunt fortate. Au radacinile pregatite si perfect dezvoltate.
Tineti cont de doua aspecte importante:
O crizantema care este cumparata in faza in care nu are bobocii formati, mai are timp sa creasca dupa plantare, iar apoi sa infloreasca si sa va bucurati de flori.
O crizantema cumparata in faza in care are boboci formati, mai creste relativ putin, insa va veti bucura de flori pe aceeasi perioada de timp.

Cand se planteaza crizantemele primavara
Asa cum am spus, crizantemele se pot plata primavara cu rezultate foarte bune, insa atentie ce cumparati pentru plantare. Cumparati flori dezvoltate suficient, astfel ca rata de mortalitate sa fie diminuata cat mai mult. Cumparand o crizanteme foarte mica, trebuie sa aplicati ingrasaminte de crestere si inradacinare pana cand aceasta devine o planta adulta.
Fiti atenti la tipul de crizantema cumparat. Exista specii de crizanteme cu crestere inalta, care au nevoie de spatiu si lumina si totodata sustinere pentru tulpina lor inalta.
Crizantemele cele mai populare, pitice, rotunde, trebuie ciupite la fiecare 2-3 saptamani, astfel incat sa se dea forma specifica, sa se faciliteze ramificarea si mai ales inflorirea. Nu se fac ciupiri dupa luna iunie, pentru ca riscati sa lasati planta fara flori, exact in perioada cea mai importanta.
Totodata aveti grija la crizantemele cumparate mai ales din retelele comerciale si nu la producatori locali. Crizantemele inflorite in perioada iarna-primavara, sunt crizanteme fortate sa infloreasca, astfel incat plantarea in gradina nu va duce la un rezultat bun, in cele mai multe cazuri. Crizantema are nevoie de o perioada naturala de repaus, lucru ce nu se obtine prin fortare.

Pentru detalii despre ingrijire crizanteme, inmultire, boli si daunatori, va rugam sa citit articolele noastre pe acest subiect din sectiunea "Sfaturi de Ingrijire".
Pentru achizitie de crizanteme, va rugam sa vizitati direct sera noastra sau sa achizitionati on-line, cu livrare oriunde in Romania, prin curier rapid.

Numai bine si va asteptam la noi.
Pepiniera Sibiu - Sera Camelia's
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!