Cand se scot bulbii de Zambile

Cand se scot bulbii de Zambile
Ei bine, raspunsul este relativ simplu, dar trebuie sa intelegeti cum creste si se dezvolta un bulb de zambila si implicit floarea acestuia.
In primavara, imediat ce caldura incepe sa-si faca simtita prezenta, zambilele incep sa infloreasca. Floarea zambilei, functie de temperatura exterioara, poate tine pana la 3-4 saptamani, daca este rece sau pana la 7-10 zile, daca temperatura exterioara este peste 15 grade.
Multe persoane aleg sa taie florile si sa le duca in casa, sa le puna in glastre, ca flori taiate. ATENTIE: o greseala esentiala este sa se recolteze floarea impreuna cu frunzele de zambile. Odata facut acest lucru, bulbul nu se mai alimenteaza si nu va inmagazina minerale pentru anul viitor si pentru o noua inflorire.
Deci, nu taiati florile de zambile impreuna cu frunzele. Daca lasati florile sa se usuce natural, in pamant sau ghiveci, lasati bulbii de zambile in pamant, impreuna cu frunzele acestuia. Vor vegeta o vreme, undeva la 2-3 luni, timp in care puteti adauga ingrasamant, daca sunt in ghiveci sau daca pamantul din gradina este slab, apoi se vor usca natural.
Scoateti bulbii de zambila doar in momentul in care frunzele sunt uscate complet. Acest lucru, in mod normal, trebuie sa se intample pana in luna Iunie, Iulie, maxim.
Bulbii de zambila, se multiplica, formand alti bulbi si implicit alte flori. Cand plantati prima oara, pastrati un spatiu de minim 10 cm intre bulbi, pentru a avea suficient spatiu sa se multiplice.
NU este necesar sa scoateti bulbii de zambila in fiecare an. Este suficient daca o faceti odata la 2 sau 3 ani. Daca lasati mai mult timp de atat, bulbii nu vor mai avea spatiu sa se multiplice si practic se vor sufoca unul pe altul, pana cand ori dispar complet, ori pur si simplu vor scoate din ce in ce mai anemice florile.
Scoateti bulbii si lasatii sa se usuce, la un loc racoraos, fara soare direct. Curatati de pamant si apoi sortatii pe dimensiuni. Ca regula de baza, bulbii cei mai mari, dau florile cele mai mari si invers. Un bulb mic va da o floare anemica si mica. Un bulb de zambila, pentru a ajunge la marimea maxima, are nevoie de cativa ani si de hranire corespunzatoare.

Cu drag,
Sera de Flori Camelia’s – Pepiniera Sibiu


 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!