Ingrijirea Crizantemelor inflorite

Ingrijirea Crizantemelor inflorite
Ne-am gandit ca un articol despre ingrijirea crizantemelor inflorite ar fi foarte util. Am intalnit foarte multi clienti care nu cunosteau modul in care acestea trebuiau ingrijite, mai ales in sezonul de toamna cand crizantemele infloresc puternic.
Astfel prezentul articol face referire strict la modul in care se ingrijesc crizantemele in sezonul de maxima inflorire, iar in cazul in care cautati mai multe informatii despre crizanteme, va recomandam sa cititi colectia noastra de articole legate de ingrijirea crizantemelor, in general.

Cum se rup florile de crizanteme
In cazul acesta, ingrijirea crizantemelor inflorite, ei bine cel mai important aspect este curatarea florilor ofilite, in mod continuu. Astfel, o floare de crizantema are o durata de viata cuprinsa intre 8 si 12 saptamani. Pe parcurs ce floarea produce boboci, aceasta incepe sa produca rand pe rand si flori. Din aceasta cauza o crizantema va inflori pe o perioada lunga de timp. Dar cum primele flori aparute se vor ofili, dupa trecerea perioadei de viata, acestea vor da un aspect urat florii.

CURATATI florile ofilite, din trei motive esentiale:
1 - Pastrati spledoarea florii pe o perioada cat mai lunga,
2 - Florile moarte pot imbolnavii celelalte flori sau chiar toata planta,
3 - Ruperea florilor moarte, faciliteaza inflorirea altor boboci prin simplu fapt ca nu mai consuma din energia plantei.

Rupeti florile moarte cu mana, ideal cu manusi. NU este necesara taierea cu foarfeca a acestora. Adunati florile uscate si aruncati-le intr-un loc separat, departe de plante. Departati usor ramurile crizantemei cu boboci sanatosi, astfel incat sa nu ii afectati si pe acestia prin presiunea creeata.

Cum se uda crizantemele
Ingrijirea crizantemelor inflorite incepe in primul rand cu udarea. Ca orice planta care face flori foarte multe, crizantemele au nevoie de foarte multa apa, mai ales in perioadele toride. Este posibil sa aveti nevoie de cel putin doua udari pe zi, in cazul crizantemelor crescute in ghivece, iar in pamant cu siguranta macar odata pe zi.
Mare atentie sa nu le supraudati si sa putrezeasca radacinile. Solul trebuie sa fie umed, insa nu ud. Un sol ud permanent faciliteaza bolile si putrezerea plantei. Nu uitati de drenarea solului, astfel ghivecele folosite in mod obligatoriu sa aiba gaurele de scurgere a apei.

Ingrasamant pentru Crizanteme
Un capitol important din ingrijirea crizantemelor este aplicarea ingrasamintelor.
Dat fiind ca ne ocupam in acest articol doar de perioada de inflorire, presupunem ca planta este una adulta si a primit ingrasamant cu eliberarea controlata in sol, inca de pe vreame cand era bebelus.
Astfel, o planta adulta, care are multi boboci si flori, este recomandat sa aiba tratamente regulate, saptamanale, cu ingrasaminte pe baza de Potasiu si Fosfor. Potasiu asigura o inflorirea mai puternica si mai bogata, prelungind perioada si rezistenta florilor, iar Fosforul faciliteaza marimea si numarul bobocilor noi.
Ca sa nu va complicati, mai ales pentru incepatori, puteti folosi orice ingrasamant pentru flori. Fie el pentru muscate, hortensii, etc. Formula chimica, pentru ingrasamintele comerciale este aproape identica. Nu folositi ingrasaminte pentru plante verzi, pentru ce acelea nu induc inflorirea.

Boli si Daunatori
Crizantemele sunt plante rezistente si nu ridica probleme deosebite. Daca ati cumparat o planta de la un producator cu experienta, in mod normal, crizantema adulta, nu ar trebui sa capete daunatori sau boli, in perioada de inflorire cat sta la voi. Ingrijirea crizantemelor inflorite, pentru ca despre acest aspect am scris in prezentul articol, nu ar necesita stropirea cu insecticide si fungicide.
Totusi, preventiv, daca aveti posibilitatea, puteti efectua un tratament fungic si unul pentru insecte, cu substante de la orice farmacie fitosanitara. Puteti face acest lucru mai ales cand se apropie sezonul ploios din Septembrie si temperaturile scad brusc.

Deci, dragii nostrii, apa, ingrasaminte si curatati florile regulat, astfel veti avea crizanteme inflorite pana tarziu, chiar cand prima zapada sau bruma cade pe ele. Ingrijirea crizantemelor este o sarcina usoara, insa necesita atentie si implicare.

Cu drag,
Pepiniera Sibiu - Sera Camelia's
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!