Cand se scot bulbii de Lalele

Cand se scot bulbii de Lalele
Cand se muta bulbii de lalele?, este o alta forma a aceleasi intrebari. Avem zeci de clienti care ne scriu sau ne telefoneaza pentru a raspunde. Astfel ne-am hotarat sa va scriem in detaliu raspunsul.
Inainte de a va raspunde cand se scot bulbii de lalele, am dori sa va descriem dezvoltarea unei lalele si mai ales greseli fundementale pe care le puteti face, rezultand productie de bulbi si flori de slaba calitate.
Primavara, cand natura revine la viata, lalelele sunt printre primele flori care rasar si va bucura privirea. Ele sunt rezultatul plantarii din anii precedenti. Floarea unei lalele rezista pana la 3-4 saptamani, functie de temperatura exterioara.
In gradina, direct in pamant, rezista excelent saptamani la rand, mai ales daca nu sunt plantate in soare direct, toata ziua si daca temperatura nu este foarte ridicata. In ghivece, daca le tineti in casa, rezista pana la 7 zile, daca nu aveti cumva peste 23 grade si le pozitionati in soare. Puteti prelungi durata florilor, daca pacaliti lalealea, prin pozitionarea la racoarea, pe timpul noptii, ca deh, ziua va bucurati de ea.
Dupa inflorire, floarea se usuca, natural si normal. ATENTIE: cu cat mai repede taiati floarea dupa inflorire, cu atat sansele sunt mai mari sa produceti un bulb de lalea de buna calitate cu putere mai mare pentru anul viitor.
ATENTIE: si mai mare. NU taiati laleaua, fie ea din gradina, sau ghiveci, cu frunze. Lasati frunzele acolo unde sant. Prin ele bulbii absorb energie si pot transforma ingrasamintele in mineralele incorporate pentru inflorirea de anul viitor.
ATENTIE: un bulb de lalea infloreste anul viitor, fix cat a primit minerale anul trecut. Practic, tot ce faceti anul curent, influenteaza ce produceti anul viitor. De aici si importanta locului de unde achizitionati bulbii de lalele. Daca vanzatorul sau producatorul nu a fost serios, puteti cumparara bulbi de slaba calitate, care produc flori anemice, chiar daca bulbii arata normal la prima vedere.
Frunzele lalelelor se vor usca natural, in decurs de 3-4 luni, astfel ca undeva in Iunie, Iulie vor fi complet uscate.
Puteti scoate bulbii de lalele in acest moment. Actionati cu blandete, fara sa loviti bulbii si sa-i raniti. Daca pamantul este prea uscat sau tare, puteti uda inainte pamantul pentru a fi mai permeabil.
Bulbii de lalele se multiplica in pamant. Veti gasi “puisori”, bulbi mai mici. Lasati sa se usuce frunzele uscate, impreuna cu bulbii atasati, fara sa umblati la ei, la un loc uscat si fara raze solare directe. Scuturati pamantul si taiati frunzele uscate, dupa 2-3 saptamani. Depozitati bulbii de lalele, pe timpul verii, la loc uscat, temperatura de 17-20 grade, ventilati, ideal in cutii de carton sau pungi de hartie, fara soare direct, ideal la intuneric.
ATENTIE: Nu este necesar sa scoateti bulbii de lalele in fiecare an. Va sfatuim sa o faceti la 2-3 ani. Daca o faceti mai rar, acestia se multiplica, pana se sufoca. Astfel, an dupa an, veti avea lalele din ce in ce mai mici, mai anemice, pana la disparitie, daca nu mutati bulbii de lalele.
Un bulbi de lalea, ajunge la marime maxima, abia dupa cativa ani, asa ca aveti grija de ei si bucurati-va cat mai mult.

Bulbii de lalele au nevoie de perioada de iernat. Plantati bulbii de lalele, maxim sfarsitul lunii Noiembrie, daca nu a venit gerul si a degerat pamantul. Pastrarea bulbilor de lalele, fara sa fie plantati, necesita cunostinte avansate si nu va sfatuim sa o faceti acasa. Totodata cand achizitionati bulbi primavara, si nu toamna, va rugam sa aveti grija de la cine cumparati. Daca nu au avut conditii optime de depozitare, acestia pot produce flori foarte mici sau deloc.
CONCLUZIE:
  • Nu taiati frunzele lalelelor;
  • Nu scoateti bulbii de lalele pana cand frunzele nu sunt uscate complet;
  • Depozitati bulbii corect;
  • Plantati Toamna sau daca o faceti Primavara, mare grija de unde ati cumparat.

Cu drag,
Sera de Flori Camelia’s – Pepiniera Sibiu

 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!