Cand se scot muscatele afara?

Cand se scot muscatele afara?
Raspunsul la aceasta intrebare difera functie de modul in care ai pastrat muscatele peste iarna sau cum si de unde le-ai cumparat primavara.
Oricum, muscatele se scot afara cand temperatura exterioara a depasit 10 grade. Ai grija sa urmaresti prognoza pe 2-3 saptamani si sa nu te pacaleasca o simpla zi mai insorita, ca apoi sa vina brusc zapada sau inghetul.

Cand se scot muscatele afara - cumparate din magazin.
Daca ai achizitionat din supermarketuri, ai grija ca acestea au avut multe zile in care nu au vazut lumina naturala. Asa ca fa-le o aclimatizare de cateva zile, pana intr-o saptamana, expunandu-le la lumina solara, dar nu direct. Apoi, daca temperatura a trecut de 10-12 grade, le poti scoate afara;
Cand se scot muscatele afara – cumparate din sere specializate.
Tine cont de regula cu temperatura minim 10 grade la exterior. Aceste muscate nu au nevoie de aclimatizare, fiind produse in sere, avand multa lumina si soare;
Cand se scot muscatele afara din casa
Daca ai tinut muscatele in casa, la caldura si lumina, ele fiind verzi si chiar inflorite, trebuie sa le faci o mica aclimatizare, daca le scoti la 10-12 grade. Iti recomandam sa le scoti ziua si aduce noaptea in casa, timp de cateva zile. Astfel, ele nu vor suferi un soc puternic.
Cand se scot muscatele afara din pivnite reci dar luminate
In acest caz, muscatele trebuie sa aiba deja cateva frunzulite plapande. Nu le scoate afara direct in soare. Da-le cateva zile de aclimatizare la un loc cu mai putin soare direct. Frunzulitele mici se pot topi, efectiv, expuse direct in soare. Nu le scoate afara, decat daca temperatura exterioara a depasit temperatura din pivnita luminata. Oricum, nu sub 10 grade.
Cand se scot muscatele afara din pivnite intunecate?
In acest caz, le poti scoate direct afara, atat timp cat temperatura a depasit 10 grade. Aceste nu au probleme de aclimatizare.

Cu drag,
Sera de Flori Camelia’s – Pepiniera Sibiu

 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Cum se ingrijesc muscatele iarna

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!