Cand se tund muscatele?

Cand se tund muscatele?
Exista 3 tipuri de tundere la muscate: taiere, curatare, ciupire. Aceste operatii nu trebuie confundate si trebuie facute la momentul oportun. Totodata muscatele se tund functie de mediul in care sunt pastrate peste iarna. Iata mai jos detaliile:

Toamna - Taiere
Pastrarea si taierea muscatelor peste iarna se poate face prin trei metode:
Pastrarea fara perioada de repaos, la caldura, in casa, la lumina. In acest caz muscatele se tund imediat inainte de a fi aduse in interior, toamna tarziu. Faceti acest lucru, cand temperatura medie noaptea scade sub 7-8 grade. Tunderea se face printr-o curatare a ramurilor uscate si prin taierea la jumatate si chiar o treime a ramurilor sanatoase. Nu va fie frica, pentru ca muscata in casa se va regenera. Adaugati ingrasamant, daca le depozitati la caldura normala de peste 18 grade si lumina. Aveti toate sansele sa infloreasca in urmatoarele 2-3luni, chiar daca afara este zapada.
Pastrarea in locuri luminoase, dar reci, cum ar fi camere fara incalzire, pivnite luminate, garaje. Temperatura nu trebuie sa depaseasca 10-12 grade, pentru ca muscatele sa nu intre in vegetatie. In acest caz, muscatele se tund pana la o treime din lungimea ramurilor. Nu adaugati ingrasaminte in acest caz si mentineti umiditate scazuta in ghivece. Nu uitati de muscate sub nici o forma pe timpul iernii. Puteti face aceasta operatie cand temperatura exterioara a scazut si muscatele incep sa se usuce. Sub nici o forma nu asteptati pana cand temperatura se apropie sau coboara sub cea de inghet.
Pastrarea in locuri intunecate. Taierea muscatelor se face, in acest caz, identic, toamna tarziu. La o treime din ramura, taiati, sub nod. Curatati ramurile uscate inainte. Nu lasati muscatele afara daca temperatura exterioara se apropie de inghet. In acest caz, pivnita trebuie sa fie rece si uscata, temperatura sa nu depaseasca 5-7 grade. Nu adaugati ingrasamant si udati foarte putin odata la cateva saptamani.
Cand se tund muscatele
ATENTIE: taierea muscatelor toamna trebuie sa se faca cu o foarfeca rapida, fara sa striviti tulpinile. Ranile inutile pot distruge florile. Totodata va sfatuim sa folositi instrumente dezinfectate si dupa tunderea muscatelor sa efectuati o stropire cu un fungicid, de la o farmacie fitosanitara. In acest mod evitati neplacerile posibile. Fiind rani deschise, bolile isi pot face aparitia rapid, mai ales in mediu umed si intunecat.

Primavara - Curatare
Aduceti muscatele la caldura si lumina si efectuati o curatare de frunze si ramuri uscate, finala. In cazul in care prezinta alungiri anormale (daca au avut semiumbra si racoare), puteti sa taiati acele extremitati. Adaugati ingrasamant de muscate si bucurati-va de ele.
Daca ati pastrat muscatele in interior, la caldura si lumina, ele probabil acum sunt inalte si mari. Astfel ca puteti executa o noua taiere, la 50% din ramura, pentru forma.
Primavara - Vara
Ciupirea muscatelor se poate face in cursul primaverii si verii. Acest lucru se face pentru aspect. Taiati varful unei ramuri care vi se pare ca a capatat o lungime sau directie improprie. Retineti ca o ciupire prea profunda poate duce la lipsa florilro pentru cateva saptamani.

Spor la gradinarit.
Sera de Flori Camelia’s – Pepiniera Sibiu

 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Cum se ingrijesc muscatele iarna

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!